MSM gel

MSM gel

Contine o cantitate semnificativa de sulf, ca importanta si cantitate dupa calciu si fosfor este al treilea mineral in organism. Are rol in reducerea proceselor inflamatorii din organism, in afectarea musculara, si stres indus de efort fizic indelungat.

Prin mentinerea permeabilitatii membranei celulare sulful ajuta la eliminarea compusilor din metabolism fiind un detoxifiant. Prin favorizarea sintezei de glucozamina la nivel articular poate fi folositor in afectiunile osteo-articulare precum: osteo-artrita, artrita reumatoida, tendinita, bursita, inflamatii pe nerv, inflamatii musculara si sindromul premenstrual ca si antiinflamator.

Sulful favorizeaza productia de colagen (o fibra esentiala in  mentinerea sanatatii) si de cheratina, are deasemenea un rol important in mentinerea sanatatii: pielii, parului, unghiilor.

Este  usor de administrat, fara miros neplacut si fara iritatia pielii la administrarea indelungata.

MSM este o substanta pe baza de sulf care se gaseste in mod normal in plante (cantitati foarte mici de metilsulfonilmetan pot fi găsite în: fructe, porumb, rosii, ceai, cafea), organisme animale (lapte),si in corpul uman.

referinte: MSM (metilsulfonilmetan), www.webmd.com, www.secom.ro

Anatomia articulatiilor: O articulatie este o parte a corpului uman, unde se reunesc doua sau mai multe oase, permitand o miscare adaptata anatomiei corpului (se mai numesc si incheiaturi).