Forever Multi Maca

Maca – secretul incas al potentei si fertilitatii

Denumită și ginseng peruvian, maca (Lepidium meyenii) are o rădăcină extrem de robustă și crește pe platourile indiene la altitudini ce trec adesea de 4.000 de metri. Condițiile aspre, printre cele mai dure din lume (lumina solară intensă, vânturi violente, temperaturi sub zero grade) sunt probabil motivele pentru care această plantă deține atâtea proprietăți benefice sănătății care, la rândul lor, au ajutat populația locală să traiască atâtea sute de ani în condiții vitrege.

Planta este un puternic:

  • tonic sexual
  • revitalizant
  • regenerant
  • afrodisiac și stimulator al felitilității
  • mărește libidoul, atât la bărbați cât și la femei și echilibrează hormonal
  • la femei conduce la creșterea fertilității și diminuează simptomele premenstruale
  • la barbați îmbunatățește funcția erectilă, mărește spermatogeneza
  • conținutul ridicat de vitamine, proteine și minerale face ca maca, să îmbunatățească performanțele fizice și psihice și să înlăture oboseala, fiind deosebit de utilă în perioadele de solicitare maximă a organismului.

Maca este un adaptogen, un complex de factori care ajută la refacerea echilibrului sau homeostaziei organismului. Actionează în organism pentru a-l ajuta să se adapteze la situatiile solicitante. De asemenea, adaptogenii întăresc sistemul imunitar si armonizează functiile generale ale organismului. Maca este eficace în reducerea simtomelor premenstruale ca balonarea, crampele si instabilitatea emotională. Ca un exemplu, multe femei observă o îmbunătătire a cestora după numai o saptamână de folosire a maca. Se pare ca maca ajută sistemul endocrin si favorizează producerea naturală de către ovare si alte glande endocrine (suprarenale, pacreasul, tiroida) a hormonilor necesari, contribuind la obtinerea unui echilibru functional al organismului. În plus, maca ajută la promovarea functiei sexuale la femei prin intensificarea apetitului sexual si a lubrifierii vaginale.

Ajuta sistemul endocrin si favorizează producerea hormonilor necesari de către ovar si alte glande endocrine (suprarenale, tiroida, pancreas) si întărzie schimbarile hormonale datorate imbătrâniriiPeruvienii au folosit maca timp de secole ca tonic general. Cercetările recente au aratat ca alcaloizii din rădăcina exercită un efect benefic asupra glandelor suprarenale, producâd astfel un plus de energie si vitalitate. Această calitate face din maca un supliment ideal pentru studiul oamenilor de afaceri, scritori, sportivi si pentru orice persoane care are nevoie de un plus de energie. Maca nu contine agenti excitanti, ci oferă avantaje numai datorită continutului său bogat de aminoacizi, acizi grasi, vitamine si minerale. Maca este utilizată din ce în ce mai mult de nenumarati sportivi de talie mondială pentru îmbunătătirea enegiei, rezistentei si performantei sportive, ca o alternativă sănătoasă, eficace si ca o alternativă sigură la substantele anabolizante.Maca era binecunoscută din antichitate pentru sporirea dorintei sexuale, a libidoului, mărirea vitalitătii, energiei si cresterea performantei sexuale. De asemenea maca are contributii si la sporirea felitilitătii prin stimularea spermatogenezei (creste numarul de spermatozoizi) si a ovulatiei prin actiunea unui număr de patru alcaloizi numiti glucozionati. Maca reduce simptomele premenstruale (balonare, crampe, instabilitate emotională). Numeroase studii de laborator au demonstrat efectele benefice ale produsului.